keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Kahdeskymmenestoinen: Miksi podcastin tekeminen on niin vaikeaa?

ääniraita audacity

Oli vähän pidempi kesäloma, sori siitä!

Yhteisen ajan löytäminen on ollut siskoksille yllättävän vaikeaa. Samalla Google-päätti lopettaa host-palvelunsa, joten pähkäilyn aiheeksi tuli, miten onnistua jatkamaan podcast-harrastusta ilmaiseksi. Toistaiseksi näyttää siltä, että vaikka kansainvälinen jättiyhtiö on päättänyt luopua palvelustaan, meidän mp3-tiedostot rokkaavat edelleen.

Kumpikaan ei ole mikään koodarinörtti, mutta onneksi googlaamalla onnistuu löytämään ratkaisuja kaikennäköisiin pulmiin. Kun aloitimme podcast-harrastuksen, piti selvittää miten saamme podcastit myös iTunesiin. Samalla piti selvittää monta muuta teknistä kysymystä.

Onneksi Eeva sattui verkkovaelluksellaan törmäämaan Labnol-sivustoon, josta löytyi helpot ohjeet kuinka harrastaa podcasteja ilmaiseksi. Täältä siis alkuun kuinka podcastin tekeminen onnistuu ilmaiseksi, apuna tietysti Google Drive. Nähtäväksi jää, onko tämä nyt se Googlen lopettama palvelu vai ei. Eikä tarvitse olla koodarinörtti!

Podcastissa puhetta myös hakukoneoptimoinnista, Googlen rankaisumenetelmistä ja Hämeenlinnan kirjaston Makupaloista.

Kuuntele podcast tästä!

Ps. Käytetään näiden nauhurille tehtyjen äänitysten muokkaamiseen Audacityä. Jos tekee yksin podcasteja, voi ottaa vaikka hands free -laitteestaan käyttöön sen kuulokkeet ja mikrofonin, ja tallentaa suoraan Audacityllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti